Starta 2020 med pranayama workshop och gong-avslappning

Andningen är grundläggande i yogan och hur du andas är också avgörande för din fysiska och mentala hälsa. I den här workshopen får du lära dig lite mer om varför ditt sätt att andas är så viktigt och gå djupare in i tekniker som kan hjälpa dig både i yogan och i vardagen.

Pranayama är sanskrit och betyder just andningsövningar. När vår andning blir spänd eller begränsad påverkar det vårt medvetande och hur vi mår. Att lära sig andningsövningar och låta dem få en naturlig plats i vardagen, även om det bara är fem minuter, gör att vi andas bättre generellt, håller oss friskare, men också att vi får lättare att behålla lugnet när livet ger oss utmaningar.

Enligt yogan kan man genom att styra andningen upprätta balans i och mellan kroppens och psykets funktioner. Det finns andningsövningar för olika behov och tillfällen. Vi avslutar workshopen med ett litet yogapass där pranayama är vårt fokus och en längre vila tillsammans med vibrationerna från gonggongen.

Den här workshopen passar bäst för dig som redan har viss erfarenhet av yoga, men även nybörjare är välkomna. Var noga med att inte äta någon större måltid två timmar före passet.

Välkommen!

När: lördag 18/1 kl 15.00-17.30
Lärare: Anette
Pris: 400 kr

Anmälan: Anmäl dig på kontakt@sigtunayogacenter.se senast 12/1.