Prova qigong! Kursstart 8 januari

Zhineng qigong är en kinesisk träningsform som passar alla som vill komma fort i form. Långsamma rörelser – snabb förändring! Du lär dig en metod som heter LYFT UPP QI som i sin enkelhet får din kropp och själ i balans, hitta tillbaka till en form där du använder din kropp som den är tänkt att röra på sig. Rörelserna är flödande, kraftfulla, medvetna och du gör bara precis så mycket som din kropp är villig att göra.

  • Hitta din inre styrka och balans när livsenergin fylls på.
  • Höj din energinivå.
  • Stretchar muskler i förlängning, samt smörjer alla leder- ökad ledvätska.
  • Sinnet renas och blir fritt från störande tankar.
  • Förbättrat tålamod och minskad stress när lugn och ro systemet aktiveras.
  • Vitaliteten bibehålls högt upp i åldern.
  • Ett grundläggande syfte med Qigong är att släppa stress och skapa fysisk vitalitet, känslomässig balans och mental klarhet.

Bra att känna till inför passen:
Rörelserna görs långsamt, jämnt, liksom flytande. För att fånga känslan kan du föreställa dig att du rör dig i vatten, eller mot annat mjukt motstånd. Om du tycker att en rörelse är svår att göra eller gör ont utför den efter din förmåga, eller stå/sitt stilla och tänk att du gör rörelsen. Ha inga förutfattade meningar om vad som ska hända. Ha tålamod med dig själv. Jämför inte med andra, gör bara så gott du kan. Odla en anda av öppenhet och vänlighet mot dig själv (och de andra i gruppen). Om det blir för jobbigt att stå upp under hela qigong passet så kan du sätta dig en stund och fortsätta med rörelserna i den positionen.

Klädsel: Mjuka bekväma kläder, barfota eller strumpor
Lärare: Monika Ruokokoski
När: Onsdagar kl 16.30-17.30 med start den 8 januari 2020
Pris: 5 gånger 850 kr. Drop in 220 kr

Anmälan: Anmäl dig senast 3/1 till kontakt@sigtuanyogacenter.se. Anmälan är bindande.