inspiration inredning vardagsrum
Blogging

Inspiration till inredning av vardagsrum – Hur gör jag det?

Saknar du inspiration till inredning av vardagsrum? Då har du kommit rätt. Just här ger vi dig några tips och tricks på hur du skapar ditt drömvardagsrum. När man inreder ett vardagsrum är den viktigaste frågan vilken stil man ska ha i rummet? Det finns otaliga vardagsrumsstilar och fler och fler stilar dyker upp under åren. Kan man blanda olika stilar? Ja, det kan du, men var försiktig så att du inte blandar för många stilar och färger i samma rum, eftersom det gör att intrycket blir mer rörigt än attraktivt.

Inspiration till inredning av vardagsrum – ska jag skapa ett rustikt eller modernt vardagsrum?

Om du letar efter inspiration till ditt vardagsrum kan du överväga rustik inredning. Denna populära stil är älskad i Sverige och kan ge ditt rum en mysig och inbjudande känsla. För att uppnå en rustik look kan du använda möbler med en sliten träfinish. Måla dem i ljusa pastellfärger som vitt, ljusgrönt eller blekgult. Kombinera dessa färger med grädde och vitt för att skapa ett skarpt och rent klassiskt utseende.

Letar du efter inspiration till ditt moderna vardagsrum? Titta inte längre än till Instagram och Tik Tok. Modern design skapades på 1800-talet och blev snabbt känd för sin enkla men djupgående design. Stilen kom som en efterlängtad anekdot till tidigare mer pompösa stilar som den Godstavska stilen från 1700-talet. Idag handlar moderna vardagsrum om rena linjer, neutrala färger och minimalism. Men det betyder inte att de behöver vara tråkiga! Här är några idéer som hjälper dig att ge ditt rum lite personlighet 

  • Lägg till en färgklick med kuddar eller en matta 
  • Ta in naturen med växter eller blommor 
  • Införliva intressanta texturer med Throw filtar eller en fårskinnsmatta 
  • Skapa en fokuspunkt med ett konstverk eller en spegel 
  • Använd belysning för att skapa en stämning 
  • Håll det enkelt och rent för att få ett modernt och elegant vardagsrum.

 

Få inspiration till inredning av vardagsrum från flera håll

Ett vardagsrum i retrostil kan ta många olika former, beroende på vilken era du försöker återskapa. För en 50-talsinspirerad look kan du försöka använda vintage möbler och tillbehör. Du kan hitta dessa föremål på loppmarknader eller i vintagebutiker. Om du vill ha en 60- eller 70-talskänsla kan du försöka använda mer jordnära toner och mönster. Vänner och familjemedlemmar kan också ha gamla möbler eller dekorationer som du kan använda för att uppnå din önskade look. Oavsett vilken tidsepok du väljer att återskapa, kom ihåg att nyckeln till ett lyckat retrovardagsrum är att ha kul med det! Så vad exakt väntar du på? Skapa ditt drömvardagsrum idag. Och om du ändå behöver lite inspiration till inredning av vardagsrum kan du dra nytta av att titta igenom de senaste hemtidningarna – de har säkert några bra idéer.

Kommentarer inaktiverade för Inspiration till inredning av vardagsrum – Hur gör jag det?